Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015


02.07.2015
ΟΧΙ
Η επίσημη και έγκυρη άποψη για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, είναι ότι από την κυβέρνηση ζητείται ψήφος «ΝΑΙ» ή «ΟΧΙ» στην αποδοχή νέων επονείδιστων μνημονιακών προτάσεων εκ μέρους των δανειστών.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες και παράπονα για παραπλάνηση πολιτών, καταναλωτών, αγαθών και υπηρεσιών, κατ αναλογίαν του άρθρου 9 Ν 2251/94, με την τεχνική της παραπλανητικής διατύπωσης των δημοσκοπήσεων και υπό το κλίμα παράλληλης και εκτεταμένης τρομοκρατίας μέσω παραπληροφόρησης από τα ΜΜΕ, περί δήθεν επικείμενης εξόδου από το EURO και την ΕΕ, και πρόσφατα περί κατάσχεσης από τους δανειστές των ιδιωτικών καταθέσεων αλλά και της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων πολιτών, παραπλανιέται και παρακωλύεται το δικαίωμα ορθής επιλογής, καθώς και αλλοιώνεται και κατευθύνεται η ψήφος του Έλληνα πολίτη εντελώς λανθασμένα σε θέματα που ψευδώς αναδεικνύονται ως αντικείμενο του δημοψηφίσματος. Όλο αυτό είναι παράνομο.
Στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, ο Ελληνικός λαός καλείται να απαντήσει σε ένα σαφές ερώτημα. Το ερώτημα είναι «ΝΑΙ» ή «ΟΧΙ» στην πρόταση του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της ΕΕ, όπως διατυπώθηκε την Πέμπτη 25.6.2015.
Η πρόταση αυτή, που δόθηκε ως τελεσίγραφο από τους δανειστές, παρόλο που δεν ομολογείται κάτι τέτοιο, ζητάει να αποδεχθεί η ελληνική κυβέρνηση για τον λαό πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές δεσμεύσεις, πολύ χειρότερες από όσες το λαϊκό κίνημα τα τελευταία πέντε χρόνια έχει επιχειρήσει να ανατρέψει. Μεταξύ άλλων, και σαφώς παράλληλα με την συνέχιση των προηγούμενων μνημονιακών δεσμεύσεων, απαιτούν :
  • Να εφαρμοστούν πλήρως οι μνημονιακοί νόμοι που καταστρέφουν τη δημόσια ασφάλιση, να υπονομευτούν οι κοινωνικοί της πόροι, να εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος που καταστρέφει τα επικουρικά ταμεία, να υπολογισθούν οι συντάξεις με τον νέο τρόπο που τις μειώνει μέχρι και 50%, να παγώσουν μειωμένες οι συντάξεις ως το 2021, να αυξηθεί ο συντάξιμος χρόνος στα 67 έτη.
  • Να περικοπούν κατά 900 εκατομμύρια € οι δαπάνες για την κοινωνική πρόνοια (νοσοκομεία, παιδικοί σταθμοί, προνοιακά επιδόματα, κλπ.).
  • Να εξαπολυθούν ομαδικές απολύσεις, με εξόντωση των μισθωτών, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα με την απαγόρευση των συλλογικών συμβάσεων, αλλά και των αυτοαπασχολούμενων, με την κατάργηση ελάχιστων αμοιβών για υπηρεσίες δημοσίου συμφέροντος, και με άμεσο αποτέλεσμα την αύξηση της ανεργίας.
  • Να μειωθεί η ελάχιστη προστασία των καταθετών.
  • Να επιβληθεί προκαταβολή φόρου 100% στις εταιρείες και τους ελεύθερους επαγγελματίες, με παράλληλη αύξηση της φορολογίας από 26% σε 28%.
  • Να διατηρηθούν οι φοροαπαλλαγές των εχόντων και οι εισφοροαπαλλαγές των εργοδοτών. Ακόμη και οι επιχειρήσεις ηλεκτρονικού τζόγου να μην φορολογούνται.
  • Ειδική μέριμνα για τις τηλεοπτικές άδειες και την χρήση των συχνοτήτων.
  • Επέμβαση στην διοίκηση και την νομοθεσία, μέσω ΕΛΣΤΑΤ, υπηρεσίας εσόδων, ΑΔΜΗΕ, ΤΑΙΠΕΔ.
  • Να εφαρμοσθούν μέτρα που θα ακυρώσουν την ανταγωνιστικότητα του τουρισμού, όπως αύξηση ΦΠΑ στα ξενοδοχεία, στην εστίαση, στα νησιά, στα σκάφη αναψυχής. Επίσης μέτρα που θα κάνουν δυσμενέστερη την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, δημιουργώντας διατροφικό πρόβλημα στον ελληνικό πληθυσμό.
  • Και η απαίτηση για μια μεγαλύτερη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην κρίση (κούρεμα καταθέσεων) να πλανάται στους κύκλους των δανειστών. Μαζί με τοποτηρητές για την διασφάλιση των συμφερόντων των δανειστών.
  • Και πολλά άλλα…..
Εδώ και μέρες έχει ξεκινήσει αυτό το κλίμα της χαλιναγώγησης των πολιτών μέσω της συγκεκριμένης τρομοκρατίας. Τρομοκρατίας που προέρχεται από τους δανειστές και τους εγχώριους υποστηρικτές (τσιράκια) μέσω των τραπεζών και των ΜΜΕ, ενώ τελευταία έχουν προστεθεί και σημαντικός αριθμός εργοδοτών που στηρίζουν το «ΝΑΙ», με αναστολή έργων, μείωση της παραγωγής, απειλή για κλείσιμο των εταιριών (lock out) και υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών για τους εργαζόμενους.
Όλοι αυτοί, πέραν της στοχευμένης τρομοκράτησης, αμφισβητούν το δικαίωμά μας  να αποφασίζουμε για την τύχη μας.
Καταγγέλλουμε αυτήν την τρομοκρατία (καθώς και την επερχόμενη κλιμάκωσή της), και καλούμε τους πολίτες, χωρίς φόβο, να αντισταθούν στην καταστροφική για την Ελλάδα, αλλά και για τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, επέλαση του μνημονίου και της οικονομικής κατοχής, ψηφίζοντας ένα βροντερό ΟΧΙ.
ΟΧΙ σημαίνει προστασία από την ασύδοτη κερδοσκοπία, την υφαρπαγή του δημόσιου και ιδιωτικού πλούτου, την συνεχή ύφεση, την ανεργία και την φτώχια, την διακυβέρνηση από φερέφωνα. ΟΧΙ σημαίνει προστασία της οικονομίας, της δημοκρατίας και του πολιτισμού. ΟΧΙ τελικά σημαίνει άρνηση της οικονομικής κατοχής και αντίσταση.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΧΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου